link Forrás

Művészeti közösségi teret nyitottak volna, most az ukrán menekülteknek segítenek

belföld
2022 április 24., 16:46
  • Három művészeti kollektíva, a Placcc Fesztivál, a Ziggurat Project és a SVUNG, plusz a hozzájuk társuló egyéni alkotók, Tóth Bálint és Fuchs Máté közösen szerettek volna nyitni egy helyet, ahol kiállításokat, előadásokat, workshopokat szervezhetnek.
  • A tervezett nyitás idején tört ki az orosz–ukrán háború, ezért a Szendvicsbár csapata úgy döntött, áthelyezik a fókuszt, és az érkező menekültek segítésére koncentrálnak.
  • Az első időszakban a humanitárius segítségnyújtásban vettek részt, majd művészeti gyerekprogramokat kezdtek szervezni, amelyre az országba érkezők mellett a helyi közösségek tagjait is várják.
  • A Szendvicsbár csapata teljes mértékben önkéntes munkában dolgozik, míg költségeiket az MKKP Rósáné pályázatán elnyert támogatásból, valamint a Placcc Fesztivállal együttműködő holland Collectief Walden színházi társulat március elején crowd-funding kampánnyal gyűjtött adományából fedezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.