Művészeti közösségi teret nyitottak volna, most az ukrán menekülteknek segítenek

április 24., vasárnap 16:46
  • Három művészeti kollektíva, a Placcc Fesztivál, a Ziggurat Project és a SVUNG, plusz a hozzájuk társuló egyéni alkotók, Tóth Bálint és Fuchs Máté közösen szerettek volna nyitni egy helyet, ahol kiállításokat, előadásokat, workshopokat szervezhetnek.
  • A tervezett nyitás idején tört ki az orosz–ukrán háború, ezért a Szendvicsbár csapata úgy döntött, áthelyezik a fókuszt, és az érkező menekültek segítésére koncentrálnak.
  • Az első időszakban a humanitárius segítségnyújtásban vettek részt, majd művészeti gyerekprogramokat kezdtek szervezni, amelyre az országba érkezők mellett a helyi közösségek tagjait is várják.
  • A Szendvicsbár csapata teljes mértékben önkéntes munkában dolgozik, míg költségeiket az MKKP Rósáné pályázatán elnyert támogatásból, valamint a Placcc Fesztivállal együttműködő holland Collectief Walden színházi társulat március elején crowd-funding kampánnyal gyűjtött adományából fedezik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt