Megbírságolta Rogán Cecília tihanyi építkezését a Kormányhivatal

április 25., hétfő 6:31
4

Örökségvédelmi bírságot szabott ki és megtiltotta az építőipari kivitelezési tevékenységet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén - derül ki Hadházy Ákos közérdekű adatigényléséből.

Rogán Cecília telke a védett tihanyi hegyoldalban.

Februárban a 444-en írtunk róla először, hogy a propagandaminiszter exnejének a védett óvári hegyen lévő telkén nagy valószínűséggel engedély nélküli munkálatok zajlanak. Hadházy Ákos a cikk után több alkalommal érdeklődött a különböző hatóságoknál arról, hogy jogszerűek-e a munkálatok a telken. Most először a Kormányhivataltól kapott érdemi információt, amelyből annyi kiderül, hogy valóban folyhattak engedély nélküli tevékenységek, de hogy pontosan mik, az nem.

„A válasz azért kellően ködös: egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol)” - írja Hadházy.

Februárban azt írtuk, hogy az általunk megkérdezett építész szerint a bontásra valószínűleg nem is kellett engedélyt kérni, mivel a ház nem volt olyan nagy. Ráadásul valószínűleg nem állt sem műemléki, sem helyi védelem alatt. Háromszáz négyzetméter hasznos alapterületűnél nem nagyobb lakóépület építési engedély nélkül is felhúzható, legfeljebb ha utólag kiderül, hogy valamit szabálytalanul csináltak, akkor a hatóság eljárást kezdeményezhet és büntetést szabhat ki. A telek méretéből adódóan azonban háromszáz négyzetméteresnél nagyobbat nem lehetne építeni.

Hogy a bírságok ellenére folytatódik-e az építkezés, az egyelőre nem derül ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt