Megbírságolta Rogán Cecília tihanyi építkezését a Kormányhivatal

család
2022 április 25., 06:31
comments 4

Örökségvédelmi bírságot szabott ki és megtiltotta az építőipari kivitelezési tevékenységet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén - derül ki Hadházy Ákos közérdekű adatigényléséből.

Rogán Cecília telke a védett tihanyi hegyoldalban.
photo_camera Rogán Cecília telke a védett tihanyi hegyoldalban.

Februárban a 444-en írtunk róla először, hogy a propagandaminiszter exnejének a védett óvári hegyen lévő telkén nagy valószínűséggel engedély nélküli munkálatok zajlanak. Hadházy Ákos a cikk után több alkalommal érdeklődött a különböző hatóságoknál arról, hogy jogszerűek-e a munkálatok a telken. Most először a Kormányhivataltól kapott érdemi információt, amelyből annyi kiderül, hogy valóban folyhattak engedély nélküli tevékenységek, de hogy pontosan mik, az nem.

link Forrás

„A válasz azért kellően ködös: egyrészt ír arról, hogy büntettek és az építkezés leállítására szólítottak fel, de azt is írja, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol)” - írja Hadházy.

Februárban azt írtuk, hogy az általunk megkérdezett építész szerint a bontásra valószínűleg nem is kellett engedélyt kérni, mivel a ház nem volt olyan nagy. Ráadásul valószínűleg nem állt sem műemléki, sem helyi védelem alatt. Háromszáz négyzetméter hasznos alapterületűnél nem nagyobb lakóépület építési engedély nélkül is felhúzható, legfeljebb ha utólag kiderül, hogy valamit szabálytalanul csináltak, akkor a hatóság eljárást kezdeményezhet és büntetést szabhat ki. A telek méretéből adódóan azonban háromszáz négyzetméteresnél nagyobbat nem lehetne építeni.

Hogy a bírságok ellenére folytatódik-e az építkezés, az egyelőre nem derül ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.