Orbán szerint a munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon

gazdaság
2022 április 25., 11:22
comments 25

A választások utáni első nagyobb nyilvános szereplésén Orbán Viktor megnyitóbeszédet mondott a XV. Szakma Sztár Fesztiválon. Az MTI összefoglalta, miről szónokolt a miniszterelnök.

A miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján.
photo_camera A miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA
  • Orbán szerint a „munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon”.
  • A fiataloknak azt üzente, hogy „ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát”. Szerinte „az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása, és a jövőben még inkább azzá válik majd”.
  • Elmondta a pályaválasztóknak, hogy új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian „a ti munkátokra számítanak”.
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA
  • Kijelentette: aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. „Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem” - tette hozzá.
  • A fesztiválon jelenlévő pedagógusoknak is üzent. Nekik azt mondta, a sok fontos és hangzatos eredmény „nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.