Oroszországban betiltották a chess.com-ot

külfüld
2022 április 25., 6:29
comments 2

Vasárnap délutántól elérhetetlenné tette az orosz médiahatóság az ismert sakkoldalt, a chess.com-ot. Ezen nemcsak játszani lehet másokkal, de híreket is közölnek. A cenzúrahivatal szerepét is betöltő szerv állítása szerint alapvetően két írást szeretett volna blokkolni, de technikai okokból végül az egész oldalt elérhetetlenné tette az orosz felhasználóknak.

A két cenzúrázott írás az orosz-ukrán háborúval foglalkozott. Az egyik egy FAQ/GYIK-jellegű anyag arról, hogy a szájt általában mit gondol a háborúról, a másik pedig egy ukrán sakkozókkal készült anyag azok háborús élményeiről.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt