Putyin szerint ukrán utasításra neonácik akarták elrabolni az orosz propaganda egyik legmeghatározóbb hangját

háború
2022 április 25., 14:56
comments 19

„Ma reggel a Szövetségi Biztonsági Szolgálat felszámolt egy terroristacsoportot, ami egy híres orosz televíziós újságíró meggyilkolását tervezte. Vitathatatlan tényeink vannak. A Nyugat már orosz újságírókat akar meggyilkolni” – mondta Putyin az ország legfőbb ügyészeivel folytatott megbeszélésen.

Nem sokkal Putyin kijelentései után a TASZSZ orosz hírügynökség közölte, hogy a biztonsági szolgálatok letartóztatták a Nemzetiszocializmus/Fehér Hatalom nevű neonáci csoport orosz tagjait, akik állítólag a népszerű Kreml-barát állami televíziós műsorvezető, Vlagyimir Szolovjev megölését tervezték Ukrajna megbízásából. A TASZSZ szerint a csoport letartóztatása során számos fegyvert, valamint nyolc Molotov-koktélt és hat pisztolyt találtak a biztonsági szolgálat emberei.

photo_camera A műsorvezető, Vlagyimir Szolovjov kitüntetést vesz át főnökétől Fotó: Kremlin.ru, CC BY 3.0

Az FSZB gyakran állítja, hogy meghiúsítja a szerintük Ukrajna nevében fellépő szélsőjobboldali csoportok tervezett terrorcselekményeit, anélkül, hogy konkrét bizonyítékokkal szolgálna állításaik alátámasztására. Napokkal az ukrajnai invázió előtt az orosz biztonsági szolgálatok Ukrajnát is megvádolták számos orosz terület és a szeparatisták által birtokolt Donbász elleni támadással.

Putyin hétfőn azt is mondta, hogy a Nyugat belülről próbálja elpusztítani Oroszországot. "Az orosz társadalom megosztása, az ország belülről történő szétfeszítése előtérbe került a Nyugat számára, de erőfeszítéseik kudarcot vallanak" - mondta Putyin, hozzátéve, hogy az orosz társadalom "soha nem volt még egységesebb."

Putyin azzal is vádolta a Nyugatot, hogy külföldi médiaszervezeteket és a közösségi médiát használja az orosz fegyveres erők elleni provokációk szervezésére. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt