Annyira keveset tesztelnek a világban, hogy a WHO kezdi elveszíteni a fonalat

járvány
2022 április 26., 18:27
comments 1

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

"Ahogy egyre több ország csökkenti a szűrővizsgálatok számát, a WHO is egyre kevesebb információhoz jut a vírus terjedéséről és gén-szekvenelásáról"

- mondta. Hozzátette: "egyre kevésbé látunk tisztán, ami a terjedés mintázatát és a vírus fejlődését illeti".

"A vírus attól nem fog eltűnni, hogy az egyes országok felhagynak a kereséssel. Tovább terjed, tovább változik és tovább gyilkol"

- jelentette ki. Szerinte továbbra is fogalmazott valós a veszélye annak, hogy újabb veszélyes vírusvariáns alakul ki. Az aktuális helyzetről elmondta, hogy

  • az utóbbi egy héten világszerte valamivel több mint 15 ezer ember hunyt el a koronavírus miatt
  • és 2020 márciusa óta nem volt ennyire alacsony a fertőzés halálos áldozatainak száma.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.