A főváros leszabályozza az épületeket elfedő óriásplakátokat

belföld
2022 április 28., 06:44
comments 4

A fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy visszaszorítják az épületeket elfedő reklámhálókat, írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebookon.

Karácsony szerint Budapesten nem védjük eléggé a közterületeinket, „a magánhasználat folyton felzabálja a köz területeit”, például azzal, hogy „a gyönyörű épületeket illegális plakáthelyszínként kezeljük.”

„A szabályozás pontosításával a fővárosi közterületekkel határos épületek homlokzatára a járdák fölé benyúló reklámhordozók, illetve ezek tartó- és világítószerkezetei csak a közterület tulajdonosának, vagyis az önkormányzat engedélyével szerelhetőek fel, a tényleges hirdetőfelület pedig nem lehet nagyobb, mint 9 négyzetméter. A gyakorlatban ez a szabálytalanul, engedély nélkül kihelyezett reklámhordozók leszerelését is lehetővé teszi” - írja Karácsony.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.