A főváros leszabályozza az épületeket elfedő óriásplakátokat

belföld
2022 április 28., 06:44
comments 4

A fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy visszaszorítják az épületeket elfedő reklámhálókat, írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebookon.

Karácsony szerint Budapesten nem védjük eléggé a közterületeinket, „a magánhasználat folyton felzabálja a köz területeit”, például azzal, hogy „a gyönyörű épületeket illegális plakáthelyszínként kezeljük.”

„A szabályozás pontosításával a fővárosi közterületekkel határos épületek homlokzatára a járdák fölé benyúló reklámhordozók, illetve ezek tartó- és világítószerkezetei csak a közterület tulajdonosának, vagyis az önkormányzat engedélyével szerelhetőek fel, a tényleges hirdetőfelület pedig nem lehet nagyobb, mint 9 négyzetméter. A gyakorlatban ez a szabálytalanul, engedély nélkül kihelyezett reklámhordozók leszerelését is lehetővé teszi” - írja Karácsony.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt