Betört egy 24 éves férfi egy csepeli óvodába, hogy WC-papírt lopjon

bűnügy
2022 április 28., 07:09
comments 3

A vád szerint egy 24 éves férfi tavaly év végén betört egy csepeli óvodába, majd annak raktárhelyiségéből csaknem 1,5 millió forint értékben lopott háztartási-, illetve tisztálkodási szereket, írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 21-én éjjel egy XXI. kerületi óvodához ment, amelynek kerítésén átmászott azért, hogy az intézményből értékeket tulajdonítson el. A vádlott ezután az óvoda raktárként használt melléképületének ajtaját felfeszítette, majd onnan egy húzós kocsival, több fordulóval, tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, valamint tisztálkodáshoz használt termékeket, így egyebek mellett WC-papírt, papír zsebkendőt, folyékony szappant, gyermekfogkrémeket, illetve fogkeféket tulajdonított el. Az eltulajdonított termékeket a vádlott az óvoda közelében lévő lakásában a padláson, valamint a szomszédos lakásban rejtette el.

Az akciót egy biztonsági kamera is megörökítette.

link Forrás

A lopási érték csaknem 1,5 millió forint, a rongálással okozott kár pedig 40 ezer forint. A lopással okozott kár a lefoglalással és kiadással nagyrészt megtérült.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A terhelt jelenleg letartóztatásban van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.