Betört egy 24 éves férfi egy csepeli óvodába, hogy WC-papírt lopjon

április 28., csütörtök 7:09
3

A vád szerint egy 24 éves férfi tavaly év végén betört egy csepeli óvodába, majd annak raktárhelyiségéből csaknem 1,5 millió forint értékben lopott háztartási-, illetve tisztálkodási szereket, írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 21-én éjjel egy XXI. kerületi óvodához ment, amelynek kerítésén átmászott azért, hogy az intézményből értékeket tulajdonítson el. A vádlott ezután az óvoda raktárként használt melléképületének ajtaját felfeszítette, majd onnan egy húzós kocsival, több fordulóval, tisztító- és fertőtlenítő szereket, festéket, valamint tisztálkodáshoz használt termékeket, így egyebek mellett WC-papírt, papír zsebkendőt, folyékony szappant, gyermekfogkrémeket, illetve fogkeféket tulajdonított el. Az eltulajdonított termékeket a vádlott az óvoda közelében lévő lakásában a padláson, valamint a szomszédos lakásban rejtette el.

Az akciót egy biztonsági kamera is megörökítette.

A lopási érték csaknem 1,5 millió forint, a rongálással okozott kár pedig 40 ezer forint. A lopással okozott kár a lefoglalással és kiadással nagyrészt megtérült.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A terhelt jelenleg letartóztatásban van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt