Második világháborús bombát találtak a gyerekszoba padlója alatt

Budapest
2022 április 29., 08:44
comments 7

Egy gyerekszoba padlója alól került elő egy második világháborús bomba a napokban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede pénteken a Facebook-oldalán. Egy fővárosi, VIII. kerületi családi ház felújítása során munkások találtak rá a gyerekszoba padlója alatt 75 éve rejtőzködő bombára.

A rendőrségi bejelentést követően a honvédség tűzszerészei néhány órán belül a helyszínre érkeztek, és megállapították, hogy

egy szovjet gyártmányú, 50 kilogrammos légibomba került elő. A robbanóeszköz biztonságosan szállítható állapotban volt, ezért azt a környék lezárása nélkül ki tudták emelni és el tudták szállítani. A katonák a bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, később pedig megsemmisítik majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.