Alacsonyan repkednek az orosz tankok lövegtornyai

külföld
2022 április 30., 05:08
comments 25

Az orosz hadsereg ukrajnai háborúja során eddig legalább 570 tankot vesztett a nyílt forrású hírszerzéssel foglalkozó Oryx összesítése szerint. Ez a csapat kizárólag olyan veszteségeket rögzít, amelyekről nemhogy fényképes bizonyítékuk van, de a képek hitelességét is ellenőrizték.

Az 570 elveszett orosz tanknak csak egy, de a nagyobbik része az, ami megsemmisült, ezidáig háromszáz ilyet azonosítottak. A veszteséglistán nem csupán elavult szovjet technika szerepel. 82 felújított T-72B3-as (köztük 40 2016-ban a legmodernebb technikával felszerelt), 6 T80-BV, 26 T-80U, egy-egy T-80Uk, UE1, UM2, két T-80BVM és öt, 1992-ben hadrendbe állított T-90A is megsemmisült már a harcok során.

Egy szétlőtt orosz tank lövegtornya egy ukrajnai benzinkút aszfaltjába fúródva.
photo_camera Egy szétlőtt orosz tank lövegtornya egy ukrajnai benzinkút aszfaltjába fúródva. Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.