Több mint 200 gránátot találtak egy nógrádi családi ház kertjében

belföld
2022 április 30., 09:17
comments 6

Jelentős mennyiségű robbanóeszközre bukkantak a napokban a Nógrád megyei Kállón, egy családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen. A két napon át tartó tűzszerészmentesítés során előkerült veszélyes robbanótestek mind a II. világháborúból származnak és német gyártmányúak voltak - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

link Forrás

Fémkereső eszközök segítségével összesen 240 darab 7,5 centiméteres repeszgránátot és -hüvelyt, valamint 3 centiméteres puskagránátot találtak. Ezek össztömege megközelítőleg 700 kilogramm volt. Ezeken kívül előkerült még negyed mázsányi robbanótest-maradvány és 3 kilogrammnyi lőpor is.

A katonák a lövedékeket és a veszélyes anyagokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.