A tálibok betiltották a nyakkendőt a diákok és tanárok számára

afganisztán
május 1., 18:47
comments 3

Az afganisztáni tálib vezetés megtiltotta a nyakkendők viselését az ország oktatási intézményeiben a diákok és tanárok számára – közölte vasárnap a közel-keleti kérdésekkel foglalkozó MEMRI amerikai médiakutató intézet.

A MEMRI szerint a magát iszlám emirátusnak nevező tálib hatalom március 15-én, levélben adott utasítást az iskoláknak, hogy a női diákok hidzsábba (a muszlim nők arcát és testét elfedő lepelbe) és iskolai egyenruhába öltözködjenek, míg a férfiaknak tilos nyakkendőt viselniük.

photo_camera Fotó: Ahmad Sahel Arman/AFP

A tálibok a tavaly augusztusi hatalomra kerülésüket követően elkezdték bevezetni a szigorú iszlám törvénykezést és előírásokat, megtiltották például a férfiaknak a szakáll lenyírását, betiltották a divatos nyugati frizurákat és erőteljesen korlátozták a nők jogait is. Az ország új vezetése arra hivatkozva, hogy a zene tiltott az iszlámban, elkezdte hangszerek megsemmisítését, munkanélküliségre ítélve sok zenészt, hangszerkészítőt és énekest. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt