Egy new yorki tanár a fekete diákokkal magokat szedetett ki a gyapotból

külföld
2022 május 01., 06:22
comments 11

Vizsgálatot indítottak egy new yorki tanár ellen, aki a rabszolgaságról szóló óráján a fekete diákokkal magokat szedetett ki gyapotból, egy másik alkalommal pedig megbilincselte őket.

A meg nem nevezett tanár ellen azután indult a vizsgálat, hogy az egyik diák édesanyja a Facebookra írt az esetről. A gyerekek beszámolói szerint a tanár a fehér bőrű diákoknak megengedte, hogy kihagyják a feladatot, míg a feketéknek nem. Amikor az egyike fekete diák tiltakozott, a tanár azt válaszolt: „Csináld! Ez jó jegyért van.”

Az egyik diák szülője szerint azzal nincs baj, hogy a gyerekek a rabszolgaságról tanulnak és arról, hogy az őseik mennyit szenvedtek, de az nincs rendben, hogy kényszerített a diákokat, hogy szedjék ki a gyapotból a magokat.

A tanár egy másik alkalommal pedig bilincset vitt be az órára, és aki azt nem akarta felvenni, megfenyegette, hogy az igazgatóhoz küldi. A szülők azt követelik, hogy vonják vissza a tanár engedélyét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.