Csak az ellenzék fele vonult ki az eskütétel után

POLITIKA
2022 május 02., 10:28
comments 21

Végül Hadházy Ákos kivételével mindenki az alakulóülésen tette le a képviselői esküjét. Hiába volt vita hetekig a bojkottról, a Házszabály szerint a képviselő az eskü letételéig és az esküokmány aláírásáig az országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein nem vehet részt, tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint képviselő-csoport megalakításában nem vehet részt.

photo_camera A Momentum frakciója kivonul Fotó: Németh Dániel/444

Az eskü felmondása után nagy mozgolódás kezdődött az ellenzéki térfélen: a Momentum, a DK és a Párbeszéd legtöbb képviselője Áder János beszédét már nem hallgatta meg. A Fideszen és a KDNP-n kívül csak a Mi Hazánk, a Jobbik, az MSZP, az LMP, valamint a párbeszédes Jámbor András és Mellár Tamás maradt az ülésteremben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.