Hétfőn hajnalban két nagy robbanást hallottak az oroszországi Belgorodban, akár az ukránok is lehettek

május 2., hétfő 4:40
25

Maga a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov is megerősítette, hogy hétfőre virradóra két nagy robbanás történt az ukrán-orosz határtól nem messze fekvő, Harkivtől nagyjából 80 kilométerre található orosz Belgorodban. Gladkov szerint nem voltak sem halott, sem sebesült áldozatok.

A kormányzó szerint előző nap, vasárnap egy helyi katonai létesítményben volt tűz és robbanás, amiben egy ember megsérült, illetve hét környékbeli otthonban keletkeztek károk.

Meg nem erősített ukrán bejegyzések szerint hétfőre virradóra ukrán harci gépek támadták az orosz várost. Az alanti videón állítólag éppen infravörös megtévesztő eszközt engednek el az ukrán bombázók. Ezek arra valók, hogy eltereljék a repülőkre kilőtt, az infravörös tartományban látó hőkövető légvédelmi rakétákat.

Ez pedig állítólag az egyik nagy robbanás hangja:

Ez pedig az elismerten égő belgorodi katonai létesítmény vasárnap napközben:

A hétvégén - ha hihetünk a minden elemükben meg nem erősített híreknek - az ukrán fél fokozta szórványos ellencsapásait orosz területen. Kurszk mellett valamitől hirtelen összeomlott egy vasúti híd, a ma hajnali robbanások előtt pedig vasárnap a belgorodi repteret érte állítólag támadás, akkoriban, amikor Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök gépe leszállt ott.

Az orosz fél egy hónappal ezelőtt azzal vádolta Ukrajnát, hogy helikoptertámadást hajtott végre egy belgorodi üzemanyagraktár ellen, illetve hogy környékbeli katonai létesítményeket és falvakat lőtt. Az ukrán fél ezt akkor tagadta.

(via Guardian, Twitter)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt