Újra Kijevben működik az ukrajnai magyar nagykövetség

külföld
2022 május 02., 14:47
comments 1

Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség - ezt jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Facebookon. A külgazdasági és külügyminiszter mindezt a reptérről jelentette be. Ott vették föl a videót, amelyben akciófilmes kameramozgásokkal látszik, ahogy villogó konvojával a miniszter megérkezik a reptérre a parlament alakuló üléséről, hogy aztán a magyar kormány kipcsak kapcsolatait építendő közép-ázsiai turnéra menjen.

link Forrás

Szijjártó autójából kiszállva, hunyorogva bejelentette, hogy más európai uniós országokhoz hasonlóan a magyar kormány is úgy döntött, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba.

Szijjártó Péter szerint a biztonsági körülmények ehhez adottak, a nagykövetség kijevi működése pedig észszerű, mert így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.