Újra Kijevben működik az ukrajnai magyar nagykövetség

május 2., hétfő 14:47
1

Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség - ezt jelentette be Szijjártó Péter hétfőn Facebookon. A külgazdasági és külügyminiszter mindezt a reptérről jelentette be. Ott vették föl a videót, amelyben akciófilmes kameramozgásokkal látszik, ahogy villogó konvojával a miniszter megérkezik a reptérre a parlament alakuló üléséről, hogy aztán a magyar kormány kipcsak kapcsolatait építendő közép-ázsiai turnéra menjen.

Szijjártó autójából kiszállva, hunyorogva bejelentette, hogy más európai uniós országokhoz hasonlóan a magyar kormány is úgy döntött, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba.

Szijjártó Péter szerint a biztonsági körülmények ehhez adottak, a nagykövetség kijevi működése pedig észszerű, mert így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt