A matek írásbelikkel folytatódik az érettségi

oktatás
2022 május 03., 05:02
comments 3

Kedd reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák: 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatják. Az emelt szintű matek érettségi vizsga 240 perces, és szintén két részből áll, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

A vizsgázók használhatnak zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt és függvénytáblázatot.

A vizsgák szerdán folytatódnak a történelem írásbelikkel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.