Hét faluban és egy kisvárosban is időközi választás lesz vasárnap

POLITIKA
2022 május 03., 09:34
comments 1

Van néhány olyan szerencsés település az országban, ahol a választópolgárok április 3-a után ismét átélhetik a szavazás izgalmait, ugyanis vasárnap számos időközi önkormányzati választást tartanak.

  1. Polgármestert választanak vasárnap a Veszprém megyei Balatonudvariban. A posztért három független jelölt indul. Az előző polgármester lemondott.
  2. Időközi polgármester-választást tartanak a falu korábbi vezetőjének halála miatt a Baranya megyei Ilocska községben vasárnap. A tisztségért öten indulnak, négy független és egy munkáspárti jelölt van.

  3. Időközi polgármester-választást tartanak a falu korábbi vezetőjének lemondása miatt a Baranya megyei Bürüs községben vasárnap. Itt a legnagyobb a munkanélküliség az országban, 50 százalékos.

  4. Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, a településen polgármestert és képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület feloszlatta magát.

  5. Két független jelölt közül választhatnak polgármestert vasárnap Zalaszabarban, ahol még 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt maradt el a voksolás.

  6. Polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap a Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton, mert a falu vezetése egy kavicsbánya megnyitása elleni tiltakozást látva 2020. augusztus elején lemondott.

  7. Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben, miután a képviselő-testület 2020. augusztus 13-án feloszlott.

  8. Időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartanak vasárnap Csanádpalotán. A Csongrád-Csanád megyei kisvárosban azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület 2020 júliusában a feloszlásról döntött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.