Holnapra már egy darab választási plakát sem maradhat az utcákon

POLITIKA
2022 május 03., 04:46

Valószínűleg sokan örülnek annak a hírnek, hogy ma 16 órakor lejár a határidő arra, hogy az országgyűlési választáson induló jelöltek és pártok eltávolítsák a kampány időszakában közterületen elhelyezett plakátjaikat.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kell eltüntetni ezeket a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték.

Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, és a költségét kiszámlázhatják. (MTI)

U.I.: Én is ellenőrizni fogom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.