Márki-Zay és Lázár fegyverszünetet kötött, azzal viccelődtek, hogy egyikük sem beszélt Gyurcsánnyal

POLITIKA
2022 május 03., 14:55
comments 14

A mai napon fegyverszünetet kötöttünk 4 év után”

- kezdte Lázár János a közös sajtótájékoztatóját Márki-Zay Péterrel. „Bebizonyítottuk mindketten, hogy tudunk harcolni, és azt hiszem, ő is jó harcosnak tartja saját magát, és én is annak tartom magam. Tehát ilyen probléma nincsen. Ennek a fegyverszünetnek az egyedüli célja, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, hogy Hódmezővásárhelyen az itt élő választópolgárok nagyobb békében tudjanak élni és jobb körülmények között tudják élni a hétköznapjaikat.”

photo_camera Fotó: Lázár János/Facebook

Márki-Zay arról beszélt, hogy április 3-án befejeződött a köztük zajló harc. „Nem egyforma megelégedettségünkre, egészen biztosan mondhatom” - tette hozzá a volt miniszterelnök-jelölt. Több olyan helyi fejlesztési projektről is megállapodtak, amikben együttműködnek: az ipari park bővítése, a 117 kilométeres útfejlesztés és az iskolák energetikai fejújítása, amihez kormányzati engedélyre van szükségük. Ezenkívül Márki-Zay tisztázta, hogy a város mindenben a kórház mellett áll. Megállapodtak, hogy ezentúl rendszeresen találkoznak, és egyeztetnek a város fejlesztéséről. „Remélhetőleg Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, hogy április 3-a után is van élet. Sőt, azt reméljük, hogy az eddigi puskaporos hangulatot sikerül az együttműködés felé terelnünk” - mondta Márki-Zay.

link Forrás

Márki-Zay azt mondta, hogy a választások óta még csak telefonon sem beszélt Gyurcsány Ferenccel. „Az ő nyilatkozataiból következik, hogy nem is hiszem, hogy szeretne beszélni velem” – mondta Márki-Zay, majd megjegyezte, hogy ő sem szeretne Gyurcsánnyal beszélni. Lázár megjegyezte, hogy ő sem.

link Forrás

Lázár azt mondta, annál nagyobb pozíció nincs a parlamentben, mint hogy legyőzte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét. „Tehát polgármester úr tulajdonképpen megteremtette annak a lehetőségét, hogy győztesként sokat tudjak segíteni.” Lázár elmondta, hogy Orbán Viktor és a többi fideszes is érdeklődött, hogy mi ez a közös sajtótájékoztató, de alapvetően örültek az eseménynek. Lázár arról beszélt, hogy a következő években a politika lehetne nagyvonalúbb mind a két oldalon, hiszen egy ilyen közös kiálláshoz is nagyvonalúságra van szükség. Arra a kérdésre, hogy kaphat-e kormányzati pozíciót, Lázár csak annyit mondott, semmi sem lehetetlen.

A választási kampányban Lázár János nem vállalta a nyilvános vitát Márki-Zay Péterrel. Végül 51,77 százalékkal nyerte a Csongád 4-es körzetet. Külön bemutattuk, hogy a kampányban, milyen volt a hangulat köztük:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.