Menczer: Nem voltam ott a Szentatya és a miniszterelnök találkozóján

háború
2022 május 04., 17:48

„Nem voltam ott a Szentatya és a miniszterelnök találkozóján, tehát nem is vagyok hivatott az ott elhangzottakról nyilatkozni.” - válaszolta a HírTV-ben Menczer Tamás arra a kérdésre, hogy valóban azt mondta Orbán Viktor Ferenc pápának, hogy május 9-én vége lesz a háborúnak. A külügyi államtitkár hozzátette:

„azt biztosan állíthatom, hogy a háború kezdetével kapcsolatban miniszterelnök úr többször világosan elmondta, hogy mi a magyar álláspont: a béke. A háború megszüntetésével, végével kapcsolatban pedig szintén többször elmondta miniszterelnök úr, hogy mi a magyar álláspont: minél előbb tűzszünet, minél előbb tartós béke a régióban.”

Ferenc pápa a Corriere della Sera újságírójának mondta azt, hogy amikor április végén találkozott Orbán Viktorral, a magyar kormányfő azt mondta neki, hogy az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én mindennek vége lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.