Menczer: Nem voltam ott a Szentatya és a miniszterelnök találkozóján

május 4., szerda 17:48
8

„Nem voltam ott a Szentatya és a miniszterelnök találkozóján, tehát nem is vagyok hivatott az ott elhangzottakról nyilatkozni.” - válaszolta a HírTV-ben Menczer Tamás arra a kérdésre, hogy valóban azt mondta Orbán Viktor Ferenc pápának, hogy május 9-én vége lesz a háborúnak. A külügyi államtitkár hozzátette:

„azt biztosan állíthatom, hogy a háború kezdetével kapcsolatban miniszterelnök úr többször világosan elmondta, hogy mi a magyar álláspont: a béke. A háború megszüntetésével, végével kapcsolatban pedig szintén többször elmondta miniszterelnök úr, hogy mi a magyar álláspont: minél előbb tűzszünet, minél előbb tartós béke a régióban.”

Ferenc pápa a Corriere della Sera újságírójának mondta azt, hogy amikor április végén találkozott Orbán Viktorral, a magyar kormányfő azt mondta neki, hogy az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én mindennek vége lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt