Oroszlán miatt riasztották a kenyai vadőröket, de csak egy bevásárlószatyor lapult a bokorban

május 5., csütörtök 17:47
2

Nem mindennapi ragadozóval kellett szembenéznie három kenyai vadőrnek. A Kenya-hegyi nemzeti park közelében fekvő Kianguából több riasztást is kaptak, hogy oroszlán bujkál egy tanyán lévő sövényben. A felfegyverzett vadőrök óvatosan megközelítették a tanyát, de eléggé megdöbbentek, amikor rájöttek, hogy a sövény aljában csak egy bevásárlószatyor lapul - igaz, egy oroszlán fejének valósághű képe volt rajta.

A tanya tulajdonosa nem volt otthon, amikor a vadőröket hívták. Amikor hazaérkezett, szóltak neki az oroszlánról, és azt tanácsolták, hogy az épület sövénnyel ellentétes oldalán lévő ajtón keresztül menjen be a házába, így ő sem jött rá, hogy miről lehet szó. Mint később kiderült, a szatyrot ő maga rakta oda, benne néhány avokádófa-csemetével, mert így akarta elkerülni, hogy kiszáradjanak.

Cyrus Mbijiwe helyi vezető a BBC-nek elmondta, hogy bár a közelmúltban nem érkezett jelentés kóborló oroszlánokról a környéken, a lakosok panaszkodtak, hogy néhány jószáguk eltűnt, ők pedig el akarták kerülni a ragadozó és az emberek találkozását. (Via BBC)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt