Az amerikai elnök felesége megérkezett Romániába

külföld
2022 május 06., 15:55

Ukrán menekültekkel, az őket segítő önkéntesekkel, amerikai katonákkal és kormánytagokkal találkozik a következő napokban Jill Biden Romániában. Az amerikai elnök feleségének a repülőgépe a Fekete-tenger partján lévő Mihail Kogalniceanu támaszponton szállt le pénteken, ahol a Romániába vezényelt amerikai csapatok legnagyobb része, mintegy kétezer katona állomásozik.

Jill Biden az induláskor csütörtök éjjel.
photo_camera Jill Biden az induláskor csütörtök éjjel. Fotó: SUSAN WALSH/AFP

Jill Biden indulását követően Twitter-üzenetben tudatta: azért látogat Romániába és Szlovákiába, hogy az anyák napját, amit Amerikában most vasárnap ünnepelnek, ukrán anyák és gyermekek körében töltse. Amerikai katonákkal is találkozik és meg akarja köszönni a szomszédos országoknak és segélymunkásoknak azt a támogatást, amelyet az ukrajnai menekülteknek nyújtanak.

link Forrás

A román média úgy tudja, hogy még pénteken a Mihail Kogalniceanu támaszponton szolgáló amerikai katonákkal vacsorázik, majd Bukarestbe utazik, ahol szombaton Carmen Iohanisszal, Klaus Iohannis román államfő feleségével közösen, aki szintén angoltanárként tevékenykedik, felkeres egy olyan iskolát, ahol a háború elől Ukrajnából menekült diákok tanulnak.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.