Az amerikai elnök felesége megérkezett Romániába

külföld
2022 május 06., 15:55
comments 1

Ukrán menekültekkel, az őket segítő önkéntesekkel, amerikai katonákkal és kormánytagokkal találkozik a következő napokban Jill Biden Romániában. Az amerikai elnök feleségének a repülőgépe a Fekete-tenger partján lévő Mihail Kogalniceanu támaszponton szállt le pénteken, ahol a Romániába vezényelt amerikai csapatok legnagyobb része, mintegy kétezer katona állomásozik.

photo_camera Jill Biden az induláskor csütörtök éjjel. Fotó: SUSAN WALSH/AFP

Jill Biden indulását követően Twitter-üzenetben tudatta: azért látogat Romániába és Szlovákiába, hogy az anyák napját, amit Amerikában most vasárnap ünnepelnek, ukrán anyák és gyermekek körében töltse. Amerikai katonákkal is találkozik és meg akarja köszönni a szomszédos országoknak és segélymunkásoknak azt a támogatást, amelyet az ukrajnai menekülteknek nyújtanak.

A román média úgy tudja, hogy még pénteken a Mihail Kogalniceanu támaszponton szolgáló amerikai katonákkal vacsorázik, majd Bukarestbe utazik, ahol szombaton Carmen Iohanisszal, Klaus Iohannis román államfő feleségével közösen, aki szintén angoltanárként tevékenykedik, felkeres egy olyan iskolát, ahol a háború elől Ukrajnából menekült diákok tanulnak.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt