Öngyilkos drónokat vásárolhat a Magyar Honvédség

honvédség
2022 május 06., 14:03
comments 11

A Haditechnikai Kerekasztal nevű oldal Rheinmetallnak szentelt fórumán tűnt fel a német fegyvergyár negyedéves jelentése, amelyből kiderül, hogy többek között kamikaze robotrepülőgépek (loitering munition) eladásából számítanak 250 millió eurós bevételre Magyarországról.

photo_camera Forrás: Rheinmetall

Ezek a drónok inkább tekinthetők precíziós lőszernek. A kis robotrepülőgépeket egy indítóállomásról lövik ki, és célfelismerő eszközökkel vezetik rá az ellenséges célpontra. A Rheinmetall esetében a HERO nevű rendszerről lehet szó. Erről ezt a nem hivatalos videót találni a Youtube-on:

Még ennél is nagyobb tétel a cég negyedéves jelentésében egy másfél milliárd eurós szerződés a magyar kormánnyal, amely a hadsereg modernizálásáról, digitalizálásáról szólna a rövid adatlap szerint. Erről az óriási összegről egyelőre nem tudni, mit jelent.

(via Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt