Öngyilkos drónokat vásárolhat a Magyar Honvédség

honvédség
2022 május 06., 14:03
comments 11

A Haditechnikai Kerekasztal nevű oldal Rheinmetallnak szentelt fórumán tűnt fel a német fegyvergyár negyedéves jelentése, amelyből kiderül, hogy többek között kamikaze robotrepülőgépek (loitering munition) eladásából számítanak 250 millió eurós bevételre Magyarországról.

photo_camera Forrás: Rheinmetall

Ezek a drónok inkább tekinthetők precíziós lőszernek. A kis robotrepülőgépeket egy indítóállomásról lövik ki, és célfelismerő eszközökkel vezetik rá az ellenséges célpontra. A Rheinmetall esetében a HERO nevű rendszerről lehet szó. Erről ezt a nem hivatalos videót találni a Youtube-on:

link Forrás

Még ennél is nagyobb tétel a cég negyedéves jelentésében egy másfél milliárd eurós szerződés a magyar kormánnyal, amely a hadsereg modernizálásáról, digitalizálásáról szólna a rövid adatlap szerint. Erről az óriási összegről egyelőre nem tudni, mit jelent.

(via Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.