40 millió forintot adtak Zelenszkij ikonikus dzsekijéért egy londoni árverésen

háború
2022 május 07., 07:02
comments 1

Volodimir Zelenszkij khaki színű dzsekije 90 000 fontért, azaz úgy 40 millió forintért kelt el egy Ukrajna számára rendezett adománygyűjtő árverésen Londonban, a Tate Modernben - írja a Telegraph.

Az aukciót vezető brit miniszterelnök, Boris Johnson az árverés kezdete előtt azt mondta, jó lenne, ha az jóval a kikiáltási ár, azaz 50 ezer font feletti összegért kelne el. Végül majdnem kétszer ennyiért vitték el.

Zelenszkij a híres felsőben 2022. május elsején, Kijevben.
photo_camera Zelenszkij a híres felsőben 2022. május elsején, Kijevben. Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY/HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Zelenszkij videókapcsolaton keresztül jelentkezett be a Brave Ukraine elnevezésű rendezvényen a licitálás előtt, dicsérte az Egyesült Királyságot és a „bátor Boriszt”, aki meglátogatta őt Kijevben.

A Christie's által lebonyolított árverésen voltak más érdekes tételek is, így például a kakasos korsó, amit Johnson kapott ajándékba akkor, amikor az ukrán fővárosban sétált Zelenszkijjel. Ezen kívül nyerni lehetett egy utat Kijevbe, ahol az idegenvezető szerepét a város polgármestere és a korábbi nehézsúlyú ökölvívó bajnok Vitalij Klitschko vállalta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.