Fábryt nem zavarja, hogy felülről beleszólnak, kit hívhat meg a műsorába

május 8., vasárnap 16:51
31

„(...) érdekes félelem lengi körül a miniszterelnök úrral kapcsolatos megnyilatkozásokat” - mondta Fábry Sándor az ATV műsorában, amikor arról kérdezték, mennyire kontrollálják, mi hangozhat el a Rádiókabaréban.

Fábry szerint nem számít, ha egy-egy megnyilatkozás „egyáltalán nem bántó, sőt humoros, sőt tulajdonképpen pro, ezeket általában igyekeznek velünk elkerültetni”. Azt mondta, a megállapodás szerint nem szólnak bele, kit hív meg a rádióműsorba, és „ez nagyjából be is tartódott”.

Fábry Sándor 2019-ben Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A Duna TV-n futó showműsorában viszont egyeztetni kell a vendégekről.

„Néha rejtélyes módon aggályaikat fejezik ki bizonyos vendégekkel kapcsolatban, amit én nem is értek.”Arra a kérdésre, hogy ezt eltűri-e, azt mondta:

„Nézd, amit nálunk gyakorta elfelejtenek, hogy aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. Tehát az egy teljesen természetes dolog, hogy ha az állam pénzt ad egy műsorra, akkor lehetnek bizonyos szempontjai, kérései vagy elvárásai.”Rónai Egon műsorvezető erre visszakérdezett, nem épp az államnak kellene-e szabadságot biztosítania, hiszen nem politikai pártot képvisel. „Hát, lehet, hogy így van, ahogy te mondod, a valós helyzet nem ez, és a kérdésedre a válasz, hogy ez engem olyan rettenetesen nem zavar.”

Az interjú elején Fábry megjegyezte, hogy a 200. adás alkalmából csak köszönőlevelet kapott az MTVA-tól, míg annak idején az RTL Klub világ körüli útra küldte a 100. Fábry Show után.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt