Kárpátaljára látogatott az amerikai First Lady, Zelenszkij feleségével is találkozott

május 8., vasárnap 14:19
6

Váratlanul Ukrajnába is ellátogatott vasárnap Jill Biden, az amerikai elnök felesége, aki az elmúlt napokat Romániában és Szlovákiában töltötte.

„Azt gondoltam, fontos megmutatni az ukrán népnek, hogy ezt a háborút meg kell állítani, ez a háború brutális. Az amerikai nép az ukrán nép mellett áll” - mondta a First Lady, aki az ukrán elnök feleségével, Olena Zelenszkával találkozott egy menekültszállóvá alakított iskolában, a kárpátaljai Ungváron. A CNN beszámolója szerint nagyjából egy órát beszélgettek zárt ajtók mögött.

A háború kitörése óta ez volt az első alkalom, hogy Zelenszka a nyilvánosság előtt mutatkozott, mostanáig egyszer sem adtak hírt a hollétéről.

Jill Biden és Olena Zelenszka Ungváron Fotó: SUSAN WALSH/AFP

Jill Biden ukrajnai látogatása előtt Szlovákiában járt, ahol egy kassai krízisközpontot és egy iskolát látogatott meg, pénteken pedig Romániában találkozott kormánytisztviselőkkel és segélyszervezetek munkatársaival, illetve menekültekkel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt