Kárpátaljára látogatott az amerikai First Lady, Zelenszkij feleségével is találkozott

háború
2022 május 08., 14:19
comments 5

Váratlanul Ukrajnába is ellátogatott vasárnap Jill Biden, az amerikai elnök felesége, aki az elmúlt napokat Romániában és Szlovákiában töltötte.

„Azt gondoltam, fontos megmutatni az ukrán népnek, hogy ezt a háborút meg kell állítani, ez a háború brutális. Az amerikai nép az ukrán nép mellett áll” - mondta a First Lady, aki az ukrán elnök feleségével, Olena Zelenszkával találkozott egy menekültszállóvá alakított iskolában, a kárpátaljai Ungváron. A CNN beszámolója szerint nagyjából egy órát beszélgettek zárt ajtók mögött.

A háború kitörése óta ez volt az első alkalom, hogy Zelenszka a nyilvánosság előtt mutatkozott, mostanáig egyszer sem adtak hírt a hollétéről.

photo_camera Jill Biden és Olena Zelenszka Ungváron Fotó: SUSAN WALSH/AFP

Jill Biden ukrajnai látogatása előtt Szlovákiában járt, ahol egy kassai krízisközpontot és egy iskolát látogatott meg, pénteken pedig Romániában találkozott kormánytisztviselőkkel és segélyszervezetek munkatársaival, illetve menekültekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.