Stummer János Jakab Péternek: Az utóbbi két évben nem te vezetted ezt a pártot

POLITIKA
2022 május 08., 15:54
comments 5

„Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot. Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be” - üzente Stummer János a Jobbik elnökének, Jakab Péternek a párt tisztújító kongresszusán szombaton. Az elnökválasztást végül Jakab nyerte 71 százalékos többséggel, de Stummer csak vasárnap tette közzé beszédét.

Stummer János és Jakab Péter
photo_camera Stummer János és Jakab Péter Fotó: Jakab Péter/Facebook

Stummer úgy folytatta, Jakab olyan embereknek adta át a vezetés jogát, „akik idővel élet-halál urainak képzelték magukat ebben a pártban, olyan embereknek adtál döntési jogkört, akik a közösség megkérdezése nélkül, többször az érintettek tiltakozása ellenére kötöttek megállapodásokat és paktumokat az egész közösség nevében”.

„Ezeket az embereket terheli elsősorban a felelősség az utóbbi két év legnagyobb választási kudarcaiért, a szerencsi időközin elszenvedett vereségért, az előválasztáson produkált csúfos negyedik helyért és az országgyűlési választás 29-0-s katasztrófa-eredményért is.”„Ezek az emberek rosszul tárgyaltak, rosszul irányítottak, a kudarcaikért pedig mind a mai napig nem vállalták sem a nyilvánosságban, de még a párt belső nyilvánosságában sem a személyes felelősségüket. Lapítanak” - mondta Stummer, de nem nevezte meg, kikre gondol pontosan.

Beszédében azt mondta, a Jobbiknak „vissza kell térnie a nemzeti útra”, és véget kell vetni a „mandátumpolitizálásnak”. Jakab ezzel szemben azt ígérte, „nem fog a régi Jobbik hangján beszélni”.

Stummer mostanáig a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette, de a következő országgyűlésnek nem lesz tagja, mivel a választáson kikapott a békéscsabai körzetben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.