Meghalt Nick Cave legidősebb fia is

popzene
2022 május 09., 19:07

Meghalt Nick Cave legidősebb fia, a 31 éves Jethro Lazenby divatmodell.

„Nagy szomorúsággal erősítem meg, hogy fiam, Jethro elhunyt” – írta rövid közleményében az ausztrál zenész, aki a halál okát nem közölte, és azt kérte, tartsák tiszteletben a család magánszféráját ebben a nehéz időszakban.

Nick Cave 2017 október 20-án Koppenhágában.
photo_camera Nick Cave 2017 október 20-án Koppenhágában. Fotó: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix/AFP

Jethro 1991-ben született, tíz nappal azelőtt, hogy a zenész első felesége, Viviane Carneiro világra hozta Cave második fiát, Luke-ot. Jethro – akinek az anyja Beau Lazenby – Ausztráliában nőtt fel, és később azt mondta, 7-8 éves koráig nem is találkozott apjával.

Nick Cave újságíróknak azt mondta 2008-ban: örök bánata, hogy nem nagyon kereste Jethrót fiatalabb korában, de később nagyszerű kapcsolat alakult ki közöttük. Jethro egy 2012-es interjúban úgy nyilatkozott, hogy nem volt annyira remek az indulás az apjával való problémák miatt, és azért is, mert az árnyékában élt.

Miután felnőve az Egyesült Királyságba költözött, modell lett, dolgozott a Balenciagának és a Versacénak, a Céline kreatív igazgatója, Hedi Slimane fotózta. Jehtro saját zenei projektekbe is kezdett.

Áprilisban elítélték, miután egy hónappal korábban az anyjára támadt. Az ügyvédje bejelentette, hogy a férfinél skizofréniát állapítottak meg. Börtönbe került, csütörtökön óvadék ellenében engedték ki, hogy elvonóra mehessen. 2018-ban is elítélték, akkor többször a barátnőjére támadt.

Cave Arthur nevű fia 15 éves korában, 2015-ben hunyt el, Brighton közelében lezuhant egy szikláról. A Skeleton Tree című album készítéséről forgatott One More Time With Feeling című dokumentumfilm bemutatta, mit élt át a fia elvesztése után. (Guardian via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.