Meghalt Nick Cave legidősebb fia is

május 9., hétfő 19:07
2

Meghalt Nick Cave legidősebb fia, a 31 éves Jethro Lazenby divatmodell.

„Nagy szomorúsággal erősítem meg, hogy fiam, Jethro elhunyt” – írta rövid közleményében az ausztrál zenész, aki a halál okát nem közölte, és azt kérte, tartsák tiszteletben a család magánszféráját ebben a nehéz időszakban.

Nick Cave 2017 október 20-án Koppenhágában. Fotó: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix/AFP

Jethro 1991-ben született, tíz nappal azelőtt, hogy a zenész első felesége, Viviane Carneiro világra hozta Cave második fiát, Luke-ot. Jethro – akinek az anyja Beau Lazenby – Ausztráliában nőtt fel, és később azt mondta, 7-8 éves koráig nem is találkozott apjával.

Nick Cave újságíróknak azt mondta 2008-ban: örök bánata, hogy nem nagyon kereste Jethrót fiatalabb korában, de később nagyszerű kapcsolat alakult ki közöttük. Jethro egy 2012-es interjúban úgy nyilatkozott, hogy nem volt annyira remek az indulás az apjával való problémák miatt, és azért is, mert az árnyékában élt.

Miután felnőve az Egyesült Királyságba költözött, modell lett, dolgozott a Balenciagának és a Versacénak, a Céline kreatív igazgatója, Hedi Slimane fotózta. Jehtro saját zenei projektekbe is kezdett.

Áprilisban elítélték, miután egy hónappal korábban az anyjára támadt. Az ügyvédje bejelentette, hogy a férfinél skizofréniát állapítottak meg. Börtönbe került, csütörtökön óvadék ellenében engedték ki, hogy elvonóra mehessen. 2018-ban is elítélték, akkor többször a barátnőjére támadt.

Cave Arthur nevű fia 15 éves korában, 2015-ben hunyt el, Brighton közelében lezuhant egy szikláról. A Skeleton Tree című album készítéséről forgatott One More Time With Feeling című dokumentumfilm bemutatta, mit élt át a fia elvesztése után. (Guardian via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt