Meghalt Szmodis Imre karikaturista

GYÁSZ
2022 május 10., 07:39
comments 2

58 éves korában, hosszú, súlyos betegség után meghalt Szmodis Imre karikaturista - közölte utolsó munkahelye, a Füles rejtvénymagazin.

Szmodis rajz-földrajz szakos tanárként végzett Szegeden. Első munkái a Hócipőben és a Ludas Matyiban jelentek meg. Később dolgozott napilapoknak, így a Pesti Hírlapnak, a Magyar Nemzetnek, az Esti Hírlapnak, a Kurírnak, a Mai Napnak és a Népszabadságnak.

Alapítója volt a Pesti Veréb című humormellékletnek, majd többek között a Pesti Vicc, a Kretén, a Forog az idegen, a Pistike és a Móricka meghatározó alakjává vált.

A családja ennek a rajzának a kiposztolásával búcsúzott tőle:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.