Ötven kiló kokaint találtak egy halott búvár teste mellett Ausztráliában

bűnügy
2022 május 10., 14:37
comments 1

Hétfő reggel egy eszméletlen búvárhoz hívták ki a mentőket az új-dél-walesi Newcastle-ben, a Hunter folyó közelében. A férfit nem tudták újjáéleszteni. Mivel azonban a férfi közvetlen közelében mintegy 50 kilónyi kokaint is találtak, az ausztrál rendőrség nyomozást indított. A drog értéke 20 millió ausztrál dollár, vagyis több mint ötmilliárd forint. A helyi média úgy értesült, a férfi nem ausztrál állampolgár, de még nem sikerült róla több információt kideríteni.

photo_camera Egy tégla kokain a fogásból. Fotó: Facebook / NSW Police Force

„Megpróbáljuk azonosítani, hogy a két eset összefügg-e egymással. Lehet, hogy igen, de nyitottan állunk a minden eshetőséghez” - mondta Robert Critchlow új-dél-walesi rendőrfelügyelő. Beszámolója szerint a búvár csúcskategóriás felszerelést viselt, például olyan légzőkészüléket, amely nem bocsát ki buborékokat a víz alatt.

Két kis csónakot láttak a rendőrség szerint egy külföldi lajstromú hajó közelében, amely vasárnap este a tetthely közelében kötött ki. A rendőrség feltételezése szerint több ember is részt vett a műveletben, ami azt jelenti, hogy a búvárt nyilvánvalóan hagyták meghalni. „Ez tényleg szörnyű, függetlenül attól, hogy a férfi mire készülhetett” - mondta Critchlow. A rendőrség átkutatta a hajót, és a lakosság segítségét kérte a két kisebb hajó azonosításában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt