Stummer János kilépett a Jobbikból

május 10., kedd 5:43
9

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – írta Facebook-oldalán Stummer János, aki indult a Jobbik elnöki tisztségéért, de végül csak a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg.

„Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös. Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele”

– írta Stummer, aki hozzátette, hogy nem áll szándékában egy új párt vagy politikai mozgalom megalapítása.

Stummer mostanáig a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette, de a következő országgyűlésnek nem lesz tagja, mivel a választáson kikapott a békéscsabai körzetben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt