13 milliárd forintnak megfelelő kriptovalutáért adta el a sci-fi grafikáit NFT-ként egy zalaegerszegi matektanár, mégis ott tanít a szakközépben

MŰVÉSZET
2022 május 11., 04:11
comments 12
  • Valószínűleg hallottál már az NFT-kről, és szinte biztos, hogy nem pontosan érted, miről van szó. De ezt érteni fogod: egy magyar matektanár szabadidejében, hobbiból összerakott grafikáiért több mint tízmilliárd forintot érő kriptopénzt kapott pár héttel ezelőtt.
  • Vagyis elvileg kapott és a gyakorlatban egyelőre mégsem kapott.
  • Meseszerű sikertörténet, átverés, szemérmetlen csalás, Csengeri Örökösnő 2. vagy valami egészen más?
  • Ismerkedj meg Lóránt Zsolttal és egy olyan sztorival, ami 2022 előtt nem történhetett volna meg!

“Amikor az első árverés utolsó napján meglódultak az árak, arra gondoltam, hogy mibe nyúltam már megint” - idézi fel Lóránt Zsolt a szédítő pillanatokat. Amikor megkérdezem tőle, hogy néha álmodozik-e arról, hogy a sztori, amibe keveredett, tényleg igaz-e, és ő tényleg milliárdos lehet-e belőle, az egyébként abszolúte racionális matektanár bevallja, hogy nagy néha azért igen. Miközben gyakorlatiasan arról beszél, hogy mivel már eddig is másfél havi fizetésének megfelelő, hagyományos módszerrel átutalt hagyományos amerikai dollárt keresett az ügyön, rosszul biztosan nem fog járni.

A hír, ami miatt megkerestem, első olvasásra egyszerre szédítő és nevetésre ingerlő:

Lóránt Zsolt matektanár, egy zalaegerszegi szakközépiskola oktatója idén márciusban NFT-ként árvereztette el néhány hobbiból készített számítógépes grafikáját. Az amatőr művész 10 képéért kapott összeg forintban kifejezett értéke a szervezők jutalékának levonása után megközelítheti a 13 milliárdot. Összehasonlításképpen: az árverésen leütött valaha volt legdrágább magyar képzőművészeti alkotás egy 2016-ban 1,7 milliárd forintnak megfelelő összegért elvitt Moholy-Nagy-festmény.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.