3,6 milliós bónuszt kapott Müller Cecília

május 11., szerda 9:16
10
Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főépületében 2022. január 11-én Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Bruttó 313 millió forint értékű prémiumot osztottak szét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai között tavaly augusztus és idén április között - ez derült ki arra a közérdekű adatigénylésre adott válaszból, amit az RTL internetes híroldala tett közzé szerda reggel.

A cikk szerint motivációs elismerésként 483-an kaptak a szervezeten belül plusz juttatásokat, ami fejenként körülbelül bruttó 550 ezer forintnak felelne meg. További 69 dolgozó kapott még bruttó 29,7 millió forint értékben „munkáltató által adott egyéb juttatást”. Az intézménynél 824-en vannak alkalmazásban, azaz nem mindenki részesült bónuszban.

A kifizetésekből nem egyenlően részesültek a díjazott alkalmazottak, a magasabb beosztásban dolgozók több plusz pénzhez jutottak. Az országos tisztifőorvos Müller Cecília bruttó 3,6 millió forintot kapott, két helyettese pedig összesen bruttó 5,8 milliót.

Az rtl.hu összesítése szerint a koronavírus-járvány kitörése óta Müller már 9,6 millió forint bónuszt kapott ugyanezen a jogcímen. (RTL.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt