Blikk: engedély nélkül figyelhették meg a rendőrök Hadházy Ákost

POLITIKA
2022 május 11., 04:34

Bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. Úgy tudjuk, a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is - értesült a Blikk.

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A lap szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. A rendőrség nem válaszolt a Blikk kérdéseire.

Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni. Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek

- reagált viszont Hadházy Ákos a lapnak. A bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.