Blikk: engedély nélkül figyelhették meg a rendőrök Hadházy Ákost

május 11., szerda 4:34

Bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. Úgy tudjuk, a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is - értesült a Blikk.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A lap szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. A rendőrség nem válaszolt a Blikk kérdéseire.

Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni. Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek

- reagált viszont Hadházy Ákos a lapnak. A bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt