Nászútján, egy kolumbiai turistaparadicsomban végezték ki a szervezett bűnözést üldöző paraguayi ügyészt

bűnügy
2022 május 11., 09:42

Brutális gyilkosság, valóságos kivégzés történt a kolumbiai Baru turistasziget egyik magánstrandján, ahol két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Pecci paraguayi ügyészt, aki hazájában a szervezett bűnözés elleni küzdelem vezéralakja volt.

Pecci és felesége, Claudia Aguilera újságíró épp nászútjukat töltötték a Decameron Hotelben, amikor két férfi – akik feltehetően jet-skivel vagy csónakkal érkeztek a helyszínre – odalépett a férjhez. Aguilera elmondása szerint csak egyikük tüzelt, de ő többször is, és pillanatok alatt végzett az ügyésszel.

A gyilkosság még drámaibb annak tükrében, hogy Pecci felesége alig néhány órával a lövések eldördülése előtt jelentette be Instagram-profilján, hogy terhes.

link Forrás

A szálloda, ahol a pár megszállt, közleményben tudatta, hogy „merénylők érkeztek a tengerpartra... és megtámadták és meggyilkolták egyik vendégünket”.

A kolumbiai rendőrség vezetője és paraguayi nyomozók azonnal a gyilkosság helyszínére utaztak.

Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte a történteket, és ígéretet tett arra, hogy ezután kettőzött erővel folytatják a szervezett bűnözés üldözését.

Augusto Salas paraguayi ügyész – Pecci kollégája – azt nyilatkozta, hogy a támadás „a [drog]maffiára jellemzőnek tűnik, így ezt fogom gondolni, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják”.

Pecci ügyészként a szervezett bűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre, a pénzmosásra és a terrorizmus finanszírozására specializálódott, de ismert emberek védőjeként is aktív volt – 2020-ban például Ronaldinho ügyében dolgozott, akit letartóztattak, miután hamis paraguayi útlevéllel próbált Paraguayba belépni. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.