Nászútján, egy kolumbiai turistaparadicsomban végezték ki a szervezett bűnözést üldöző paraguayi ügyészt

bűnügy
2022 május 11., 09:42

Brutális gyilkosság, valóságos kivégzés történt a kolumbiai Baru turistasziget egyik magánstrandján, ahol két ismeretlen előbb hátba, majd fejbe lőtte Marcelo Pecci paraguayi ügyészt, aki hazájában a szervezett bűnözés elleni küzdelem vezéralakja volt.

Pecci és felesége, Claudia Aguilera újságíró épp nászútjukat töltötték a Decameron Hotelben, amikor két férfi – akik feltehetően jet-skivel vagy csónakkal érkeztek a helyszínre – odalépett a férjhez. Aguilera elmondása szerint csak egyikük tüzelt, de ő többször is, és pillanatok alatt végzett az ügyésszel.

A gyilkosság még drámaibb annak tükrében, hogy Pecci felesége alig néhány órával a lövések eldördülése előtt jelentette be Instagram-profilján, hogy terhes.

link Forrás

A szálloda, ahol a pár megszállt, közleményben tudatta, hogy „merénylők érkeztek a tengerpartra... és megtámadták és meggyilkolták egyik vendégünket”.

A kolumbiai rendőrség vezetője és paraguayi nyomozók azonnal a gyilkosság helyszínére utaztak.

Mario Abdo Benitez paraguayi elnök „gyáva gyilkosságnak” nevezte a történteket, és ígéretet tett arra, hogy ezután kettőzött erővel folytatják a szervezett bűnözés üldözését.

Augusto Salas paraguayi ügyész – Pecci kollégája – azt nyilatkozta, hogy a támadás „a [drog]maffiára jellemzőnek tűnik, így ezt fogom gondolni, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják”.

Pecci ügyészként a szervezett bűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre, a pénzmosásra és a terrorizmus finanszírozására specializálódott, de ismert emberek védőjeként is aktív volt – 2020-ban például Ronaldinho ügyében dolgozott, akit letartóztattak, miután hamis paraguayi útlevéllel próbált Paraguayba belépni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.