Az NNK szerint nyáron lecseng a járvány, de nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e hatodik hullám

járvány
2022 május 12., 09:02
comments 1

Hétről hétre egyre kevesebb ember fertőződik meg Magyarországon a koronavírussal, és a fertőzésben elhunytak száma is csökken – ezt Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője mondta csütörtök reggel az M1-en a Telex szemléje szerint.

Galgóczi szerint hetente körülbelül 10-20 százalékkal csökken az új fertőzöttek és a halottak száma. Elmondása szerint az új esetek 21 százaléka a 65-79 éveseket érinti, ebben a korosztályban emelkedik is a koronavírus-fertőzöttek aránya.

A legtöbb fertőzöttet Budapesten és Pest megyében regisztrálják, és ha nem is drasztikusan, de Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Zala megyében is emelkedik a fertőzöttek száma. Hozzátette, hogy a szennyvízminták alapján szinte mindenhol csökken a koronavírus örökítő anyagának mennyisége.

Szerinte nyáron lecseng a járvány, de azt még nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e hatodik hullám. Bár Magyarországon 64-65 százalékos az átoltottság, sokan vannak, akik nem kaptak harmadik oltást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.