Emberkereskedelem miatt emeltek vádat egy család hat tagja ellen

bűnügy
2022 május 12., 08:15
comments 1

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat hat ember ellen, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye szerint három férfi és három nő fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak 2019 és 2020 szeptembere között „három, a környező településeken élő, alacsony iskolázottságú fiatal nőt” vettek rá „kiszolgáltatott élethelyzetüket kihasználva” arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A három nőt nemcsak Magyarországon, de Németországban és Ausztriában is dolgoztatták.

A közlemény szövege szerint „a »loverboy« módszert alkalmazó férfiak előbb a lányok felé szerelmet színleltek, majd a közös jövő, a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva vették rá őket a prostitúcióra”.

A nők pénzét aztán elvették, ha pedig kevesellték a pénzt, fenyegették és bántalmazták őket. Az ügyészség azt írja, „előfordult, hogy a lányokat egy idő után eladták, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák”.

A vádlottak közül ketten egy férfit is rávettek arra, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a ház körül, egy idő után azonban „a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval többet kellett dolgoznia, megtiltották neki, hogy rokonait látogassa, bántalmazták, és arra is kényszerítették, hogy fűnyírással keressen nekik pénzt”.

A főügyészség a vádlottakat emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaéléssel vádolja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.