Emberkereskedelem miatt emeltek vádat egy család hat tagja ellen

május 12., csütörtök 8:15
1

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat hat ember ellen, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye szerint három férfi és három nő fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra.

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak 2019 és 2020 szeptembere között „három, a környező településeken élő, alacsony iskolázottságú fiatal nőt” vettek rá „kiszolgáltatott élethelyzetüket kihasználva” arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A három nőt nemcsak Magyarországon, de Németországban és Ausztriában is dolgoztatták.

A közlemény szövege szerint „a »loverboy« módszert alkalmazó férfiak előbb a lányok felé szerelmet színleltek, majd a közös jövő, a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva vették rá őket a prostitúcióra”.

A nők pénzét aztán elvették, ha pedig kevesellték a pénzt, fenyegették és bántalmazták őket. Az ügyészség azt írja, „előfordult, hogy a lányokat egy idő után eladták, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák”.

A vádlottak közül ketten egy férfit is rávettek arra, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a ház körül, egy idő után azonban „a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval többet kellett dolgoznia, megtiltották neki, hogy rokonait látogassa, bántalmazták, és arra is kényszerítették, hogy fűnyírással keressen nekik pénzt”.

A főügyészség a vádlottakat emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaéléssel vádolja. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt