Töröltek egy török járatot, mert az utasok felszállás előtt repülőgép-balesetről kaptak fotókat telefonjaikra

bűnügy
2022 május 12., 11:14
comments 11

A török AnadoluJet egyik járatának kapitánya úgy döntött, mégsem száll fel az izraeli Ben Gurion repülőteréről, miután a gépen ülő utasok repülőgép-balesetek fotóit kapták meg AirDropon keresztül iPhone-jaikra.

A Boeing 737-es repülőgép 160 utassal a fedélzetén már a kifutópályán gurult, amikor az utasok szóltak a személyzetnek a fotók miatt. A személyzet értesítette a kapitányt, aki úgy döntött, inkább marad a gép a reptéren.

A telefonokra küldött fotók a Turkish Airlines 2009-es, Hollandiában lezuhant gépéről, illetve egy másik, 2013-ban az Egyesült Államokban lezuhant repülőgépről készültek.

Az utasokat és a személyzetet leszállították a gépről, a poggyászokat pedig átvizsgálták. Pár izraeli fiatalt gyanúsítottak meg a fotók körbeküldésével, őket kihallgatják. A repülőgép végül öt óra késéssel indult el. (Airlive)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.