2028-ra minden lakosának internethozzáférést biztosítana az USA

külföld
2022 május 13., 12:45
comments 2

„Több mint harmincmillió amerikainak nincs internete, anélkül pedig manapság nem lehet iskolába járni, orvoshoz menni, alap dolgokat megtenni” - mondta Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, a Biden vezetés által tervezett 65 milliárd dolláros internetelérést fejlesztő csomag felelőse. Ez része az augusztusban elfogadott, kiemelten fontos, 1000 milliárd dollár értékű infrastruktúra-fejlesztési csomagnak.

Az első lépéseket már meg is tették, folyamatban vannak az államok közötti egyeztetések, valamint 45 milliárd dollárt terveznek felszabadítani annak biztosítására, hogy nagyjából 2028-ig minden amerikai állampolgár hozzáférhessen nagy sebességű internetkapcsolathoz.

A pénzt optikai kábelek lefektetésére, Wi-Fi hotspotok létesítésére, vagy akár a havidíjak csökkentésére is felhasználhatják azokon a helyeken, ahol az egyszerű internetelérés nagy kihívásnak számít. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.