2028-ra minden lakosának internethozzáférést biztosítana az USA

külföld
2022 május 13., 12:45
comments 2

„Több mint harmincmillió amerikainak nincs internete, anélkül pedig manapság nem lehet iskolába járni, orvoshoz menni, alap dolgokat megtenni” - mondta Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, a Biden vezetés által tervezett 65 milliárd dolláros internetelérést fejlesztő csomag felelőse. Ez része az augusztusban elfogadott, kiemelten fontos, 1000 milliárd dollár értékű infrastruktúra-fejlesztési csomagnak.

Az első lépéseket már meg is tették, folyamatban vannak az államok közötti egyeztetések, valamint 45 milliárd dollárt terveznek felszabadítani annak biztosítására, hogy nagyjából 2028-ig minden amerikai állampolgár hozzáférhessen nagy sebességű internetkapcsolathoz.

A pénzt optikai kábelek lefektetésére, Wi-Fi hotspotok létesítésére, vagy akár a havidíjak csökkentésére is felhasználhatják azokon a helyeken, ahol az egyszerű internetelérés nagy kihívásnak számít. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt