1,8 milliárd forintos veszteséggel zárt a Fidesz 2021-ben

POLITIKA
2022 május 14., 07:10
comments 4

Ráférne egy nagyobb adomány a Fideszre, ugyanis a párt nagyon csúnya veszteséggel zárt 2021-ben - derül ki a Hivatalos Értesítőben megjelent pénzügyi kimutatásból. Egészen pontosan 2,1 milliárd forint bevétele és 3,9 milliárd forint kiadása volt a Fidesznek, tehát 1,8 milliárd forintos mínusz jött össze.

A bevételi oldal számai:

  • Tagdíjak - 231 millió forint
  • Költségvetési támogatás - 967 millió millió forint
  • A frakciónak nyújtott állami támogatás - 627 millió forint
  • Egyéb adományok - 110 millió forint

A legnagyobb kiadások pedig:

  • Politikai tevékenység kiadása - 1,7 milliárd forint
  • Eszközbeszerzés - 1,2 milliárd forint
  • Működési kiadás - 680 millió forint
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

2020-ban még nyereséges volt (3,8 milliárd plusz) a párt, hiszen a pártfinanszírozási szabályokon úgy változtattak a 24.hu cikke szerint, hogy a frakcióknak jutó állami támogatást a párt működésére is fel lehet használni, a Fidesz így például 5 milliárd forintot irányított át a képviselőcsoporttól a párthoz. 2019-ben pedig 400 millió forintos veszteséggel zártak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.