Johnson nem hátrál, Ruandába küldik a menekülteket

külföld
2022 május 14., 05:52
comments 1

Ötven menekültnek mondták meg a brit hatóságok, hogy ők lesznek az elsők, akiket Ruandába telepítenek a kormány ellentmondásos kitoloncolási politikájának részeként - írta a BBC. Boris Johnson brit miniszterelnök a Daily Mailnek adott interjúban elmondta: sok jogi ellenállásra számít, de ragaszkodik az álláspontjához. Vagyis akikről úgy ítélik meg, hogy illegálisan léptek be az Egyesült Királyságba, most Ruandába szállítják.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Johnson szerint ez a 120 millió font értékű finanszírozási csomagot is tartalmazó „innovatív megközelítés” biztonságos és törvényes lehetőséget teremt a menedékkérvényezésre, ugyanakkor felborítja az embercsempész bűnszervezetek üzleti modelljét, mivel a brit menedékjog-rendszert kihasználni kívánó gazdasági bevándorlók nem maradnak Nagy-Britanniában. A brit kormányfő szerint Ruanda a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik, és globális elismertségre tett szert a bevándorlók befogadásával és integrálásával.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága határozottan ellenzi az illegális határátlépők áttelepítéséről szóló brit-ruandai megállapodást

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt