Védetté nyilvánították a Hármashatárhegyi Repülőteret

május 14., szombat 13:23
2

„Rendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa, célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés” - jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület 2022. május 3-án 10 évre szóló szerződést kötött a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, 2022. május 10-én pedig megtörtént a birtokbaadás.

Kirándulók a nem üzemelő Hármashatárhegyi repülőtér leszállópályáján 2014. június 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mint Őrsi írja, még 2021 szeptemberében az ő kezdeményezésére a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett. Ezzel egy időben vette át azt a petíciót, amit 2196-an írtak alá a Hármashatárhegyi repülőtér fennmaradásáért.

Emellett a II. kerületi önkormányzat a közösségi költségvetésből 8 millió forinttal támogatja egy repüléstörténeti gyűjtemény létrehozását is a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér területén.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt