Az ukrán együttes nyerte az Eurovíziót, a daluk végén Azovsztal védőinek kértek segítséget

ZENE
2022 május 15., 06:37
comments 12

Nem okozott komoly meglepetést a 2022-es eurovíziós dalfesztivált, már ami azt illeti, hogy ki lett a nyertes: az ukrán Kalush Orchestra etnorepperei amúgy is elég erős dallal indultak a versenyen, a háborús helyzet miatt pedig szinte garantálni lehetett, hogy meg is nyerik majd azt Torinóban. A második legtöbb szavazatot a brit versenyző kapta.

Miután előadák Stefania című számukat, a Kalush frontembere azt kérte a nézőktől, segítsék Ukrajnát, Mariupolt és az Azovsztal gyár védőit.

link Forrás

A győzteseknek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált. Telegram-oldalán azt írta, az ukránok bátorsága lenyűgözi a világot, zenéje pedig meghódítja Európát. Azt is hozzátette, hogy az ukrán kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy egyszer a most még éppen hogy nem teljesen orosz kézen lévő Mariupolban tarthassák majd az Eurovíziós dalfesztivált.

A szokás szerint mindig a nyertes zenekar országa rendezheti a döntőt a következő évben. A háborús helyzet miatt viszont egyelőre kérdéses, hogy a 2023-as dalversenyt Ukrajnában tartják-e majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.