Karácsony: A budapestiek többsége támogatja, hogy a gyalogosoké legyen a rakpart

május 15., vasárnap 9:39
22

Egy friss közvélemény-kutatás most azt bizonyítja, hogy többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak - írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írja, a Budapest Brand Zrt. megbízásából a Medián készített felmérést 1000 fős mintával, aminek eredménye szerint

a válaszadók több mint egyötöde teljesen kitenné a pesti alsórakpartról az autókat, 32 százaléka pedig részlegesen a gyalogosoknak, vagyis összesen a válaszadók 49 százaléka támogatja a gyalogos fejlesztést. 43 százalék ezzel szemben a teljes rakparton fenntartaná az autósforgalmat.

"A rakpart gyalogos fejlesztése fontos része volt már a választási programomnak is, így természetes, hogy ennek megvalósítása egyik kiemelt célunk. Ezért folytatjuk idén már harmadik éve a rakpart hétvégi megnyitását és ezért indítjuk el jövőre a rakpart teljes megújítását is, aminek eredményeként a pesti rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat" - írja a főpolgármester.

Arra viszont ügyelnek majd, hogy a fejlesztés minél kevesebb változással járjon a város közlekedésében. "Éppen ezért csak akkor fog folytatódni a rakpart fejlesztése, amikor elkészül az M3-as metró felújítása, így nem csak Magyarország legforgalmasabb vasúti járata fog újra utasokat szállítani, de a pótlóbuszok miatti lezárásokat is feloldhatjuk."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt