Már a középiskolában lövöldözéssel fenyegetőzött, és mentális kezelésre is küldték a 18 éves buffalói tömeggyilkost

bűnügy
2022 május 15., 18:54
comments 7

Megdöbbentő részletekről számolt be az Associated Press a szombati buffalói tömeggyilkossággal összefüggésben.

Payton Gendron szombaton 10 embert lelőtt, hármat fegyverével pedig súlyosan megsebesített egy Tops Friendly Market nevű szupermarket üzletnél Buffalóban. A parkolóban négy emberrel végzett, további kilencet a boltban értek a lövései.

Gendron az egész mészárlást egy sisakjára erősített kamerán keresztül élőben közvetítette a Twitch oldalán, majd a lövöldözés végén megadta magát a kiérkező rendőröknek.

A tömeggyilkosságot a rendőrség rasszista indíttatású bűncselekményként kezeli. A sérült illetve elhunyt áldozatok közül 11-en feketék.

Az AP-nek vasárnap egy névtelenséget kérő nyomozóhatósági forrás azt mondta, hogy Gendron már korábban fenyegetőzött azzal, hogy az érettségi idején lövöldözni fog a conklini Susquehanna High School-ban, ahova járt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.