Az életéért birkózott egy krokodillal egy ausztrál turista

ÁLLAT
2022 május 16., 13:52
comments 5

Élete végéig lesz mivel menőznie a kocsmában annak a motorosnak, akinek sikerült megbirkóznia egy rátámadó krokodillal az ausztráliai Queenslandben. A 40-es éveiben járó férfi egy motoros túrán járt a barátaival az Adel's Grove parkban, amikor megálltak egy vízesésnél fürödni.

photo_camera Adel's Grove Queensland-ben, Ausztrália északi részén

A férfit egyszer csak megragadta egy krokodil, ami valószínűleg a vízesés mögött halászhatott.Ekkor kezdődött a birkózás életre-halálra, a férfinak pedig sikerült kiszabadulnia, de csak azután, hogy a krokodil jó mélyen a karjába, a kezébe és a lábába harapott. Elmondása szerint a krokodil 2-3 méter hosszú lehetett, úgyhogy mázlija van, hogy még él. Társai ellátták a sebét, majd gyorsan segítséget hívtak, a férfit pedig nem sokkal később mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az állapota stabil.

Ausztráliában kétféle krokodil él, a sósvízi- vagy bordás krokodil, és az édesvízi-, más néven Johnson vagy ausztrál krokodil. A kettő közül a sósvízi krokodilok a nagyobbak és veszélyesebben, ezek 4-5 méteresre és 5 mázsásra is megnőhetnek, és rendszeresen támadnak meg a vízparton mozgó lovakat marhákat, és embereket is. Az ausztrál motoros szerencséjére az őt megtámadó krokodil az édesvízi fajba tartozott, ami 2-3 méteresre és 70-100 kilósra nő, alapvetően halakat eszik, és csak akkor támad emberre, ha nagyon veszélyben érzi magát.

photo_camera Az édesvízi Johnson-krokodilt könnyen meg lehet ismerni hosszú, vékony pofájáról. Fotó: ALAIN MAFART-RENODIER/Biosphoto via AFP

Ha úgy vesszük, a motorosnak nem szerencséje volt, hogy túlélte a birkózó meccsét, hanem peches volt, mert szakértők szerint a Johnson-krokodilok általában annyira veszélytelenek az emberre, hogy akár még úszni is lehet az ilyen krokodilok között, mert eszükbe sem jut, hogy embert egyenek. Ebben az esetben viszont a krokodil hirtelen megijedhetett a vízesésben pancsoló embertől, és úgy érezhette, nincs más választása, mint támadni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt