Coming outolt a 17 éves Jake Daniels, ő a futballtörténelem második nyíltan meleg brit férfi profi focistája

angol foci
2022 május 16., 18:26

"Szeretném, ha az emberek tudnák, ki vagyok én valójában és eleve nem akartam állandóan hazudni."

Ezekkel a szavakkal vezette fel coming outját a Sky Newsnak adott interjújában Jake Daniels, az angol másodosztályú Blackpool FC fiatal, 17 éves csatára. Ő hivatalosan a második aktív brit játékos, aki vállalja, hogy meleg.

Az első Justin Fashanu volt 1990-ben. Fashanu akkor 29 éves volt és bár utána még 7 évig játszott, a dolog megtörte a karrierjét és csak kiscsapatoknál szerepelt, azoknál is keveset.

link Forrás

A futballközeg zártságára jellemző, hogy bár a profi, vagyis 100 százalékban a focizásból élő játékosok száma olyan 130 ezer körül van a világon, e pillanatban Danielsen kívül egyedül az ausztrál Adelaide United játékosa, a 22 éves Josh Cavallo meleg csak vállaltan.

Daniels, akit a csapattársai és a klubja az elmondása szerint 100 százalékosan támogattak az előjövetelben, azt mondta, hogy ettől eltekintve is őrült éve volt a most zárult idény. 17 évesen aláírta élete első profi szerződését és ha csak pár percre is, de bemutatkozhatott a másodosztályú felnőtt csapatban.

(via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.