Hadházy: Én megpróbáltam lebeszélni Márki-Zay Pétert egy új párt bejelentéséről

május 16., hétfő 10:53

Hétfő reggel jelentette be az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje, hogy új pártot alapít. A hírre Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos, aki szerint a bejelentés elsietett és nem elég megalapozott.

„Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni. Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni. Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé” - írja bejegyzésében.

Hadházy szerint a Fidesz mindent megtesz azért, hogy a mostani felállásban maradjon meg az ellenzék. „Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért.”

Hangsúlyozza, hogy Márki-Zay pártalakítási tervei nem ebbe a sorba illeszkednek, mégis megpróbálta lebeszélni a szerinte elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, és ő maga nem fog csatlakozni. Ugyanakkor sok sikert kívánt neki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt