Hadházy: Én megpróbáltam lebeszélni Márki-Zay Pétert egy új párt bejelentéséről

POLITIKA
2022 május 16., 10:53

Hétfő reggel jelentette be az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje, hogy új pártot alapít. A hírre Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos, aki szerint a bejelentés elsietett és nem elég megalapozott.

„Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni. Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni. Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé” - írja bejegyzésében.

Hadházy szerint a Fidesz mindent megtesz azért, hogy a mostani felállásban maradjon meg az ellenzék. „Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért.”

Hangsúlyozza, hogy Márki-Zay pártalakítási tervei nem ebbe a sorba illeszkednek, mégis megpróbálta lebeszélni a szerinte elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, és ő maga nem fog csatlakozni. Ugyanakkor sok sikert kívánt neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.