Megtámadott és kirabolt egy nőt, kilenc évet kapott érte

bűnügy
2022 május 16., 06:44
comments 1

A Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélte azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2021 októberében támadott meg a Batthyány téren egy nőt, akinek a táskáját is elvette.

A vád szerint a 39 éves férfi 2021. október 30-án, éjfél után, a Batthyány téri aluljáróban részegen szólította le a nőt azzal a szöveggel, hogy úgy néz ki, mint a volt felesége. A nő kérte a férfit, hogy hagyja békén, de a férfi követte őt a térre, ahol az egyik padnál megragadta a nő táskáját, majd a hajánál fogva a földre rántotta, és kétszer megrúgta a combját. Végül elvette a táskáját, amiben a nő mobilja, bankkártyája és párezer forint volt.

A vádlottat a rendőrök nem sokkal később a tér közelében elfogták.

A bíróság a bűnismétlés veszélye, valamint a kiszabott szabadságvesztés büntetés mértéke miatt is fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezésééig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.